Baleset

2023.12.19. 16:21

Segíteni akart, életét vesztette

Tíz év szabadságvesztésre ítélték azt a Bihar megyei férfit, aki 2022 tavaszán halálosan megsebesített egy, a segítségére siető fiatalembert.

Illusztráció

ERDON-összeállítás

Tíz év szabadságvesztésre ítélték I. E. T. biharfenyvesi (Brădet) lakost, aki 2022 tavaszán egy 28 éves, szintén biharfenyvesi férfi halálát okozta. Az ügyben a Bihar Megyei Törvényszék hozott ítéletet: a börtönbüntetés mellett a férfit 16.000 lej polgári jogi kártérítés megtérítésére is kötelezték, továbbá 1,7 millió lej erkölcsi kártérítést kell kifizessen az áldozat családjának. A pénzösszegek kifizetéséért a bíróság lefoglalta a vádlott jelenlegi és majdani ingó és ingatlan vagyontárgyait, beleértve a bankszámlákon elhelyezett pénzösszegeket is. A bíróság döntése nem jogerős, az esetleges fellebbezések idejére I. E. T. továbbra is házi őrizetben marad.
A tavaly tavasszal Biharfenyvesen történt eset kapcsán hirdettek most ítéletet a bírák. I. E. T. és felesége autóval tartottak hazafelé egy szórakozóhelyről. A nő vezetés közben elvesztette uralmát a jármű felett és lehajtott az útról Kisszedres (Sudrigiu) környékén. Az áldozat, M. S. a mögöttük haladó autóban ült utasként, és az esetet látva megkérte a sofőrt, hogy álljanak meg, és vigyék magukkal a házaspárt. Út közben a házaspár elkezdett veszekedni, és a szemtanúk elmondása szerint I. E. T. egy adott pillanatban megütötte a feleségét, ezért a sofőr megállt, M. S. pedig kiszállt az autóból, hogy közbelépjen. A feldühödött I. E. T. ököllel megütötte, az áldozat pedig olyan szerencsétlenül esett el, hogy a fejét beverte az út kövezetébe. Az indulatos férfi az áldozat egy barátját is megütötte, aki meg akarta őt állítani. Időközben a helyszínre riasztották a mentőket, viszont a fiatalember életét már nem tudták megmenteni. Még aznap 24 órás őrizetbe vették az elkövetőt, majd előzetes letartóztatásba helyezték, amit idővel házi őrizetre változtattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!