Tűzeset

2023.11.09. 07:08

Kigyulladt egy családi ház Ottományban

Egy nagymama és unokája menekült meg a lángok közül november 8-án, keddről szerdára virradó éjszaka Ottományban (Otomani).

Forrás: ISU

BN-összeállítás

Éjjel 1.45 órakor jelentették a 112-es segélyhívó számon, hogy kigyulladt egy ház Ottományban. A helyszínre több tűzoltó- és egy mentőautót vezényeltek ki. Amikor a tulajdonos észrevette, hogy ég a ház, a lángok már az ingatlan belsejében is felcsaptak, így a 63 éves nagymama és 6 éves unokája az ablakon keresztül menekültek ki az épületből. Egyikőjük sem sérült meg. A tűzoltók érkezésekor a ház tetőszerkezete, padlása és két szoba is erősen lángolt, azzal a veszéllyel fenyegetve, hogy a tűz átterjed az egész ingatlanra. A lángokat 40 perc alatt sikerült eloltani, így az öt helyiségből három nem lett a tűz martaléka. A tűzben, amit valószínűleg egy megrongálódott kémény okozott, elégett a ház teteje 80 négyzetméteren, a padlás és a két szoba teljes bútorzata.
A tűzoltók ezúton is kérik az érintetteket, hogy rendszeresen ellenőriztessék a kémények állapotát szakemberekkel, hiszen a téli időszakban a tűzesetek túlnyomó részét a hibás, eldugult, nem hőszigetelt, elhasználódott kémények okozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!