Megdöbbentő eset

2023.11.29. 15:21

Előzetes letartóztatásba helyezték a késelő diáklányt

Újabb részleteket közölt a Bihar megyei törvényszéki ügyészség a november 27-i iskolai késelésről. A 16 éves olcsai fiatal lányt őrizetbe vették, majd 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték emberölési kísérlet miatt.

Forrás: bihon.ro

BN-összeállítás 

A 24 órás őrizetet követően 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték a nagyváradi Traian Vuia Szakközépiskola 16 éves tanulóját, aki hétfőn késsel megszúrta a tanintézet bentlakásának egyik nevelőjét. A lány ellen emberölési kísérlet miatt indult vizsgálat - közölte kedden a Bihar megyei törvényszéki ügyészség. A közlemény szerint az eset november 27-én, hétfőn 8.50 óra körül történt az iskola igazgatójának irodájában. A 16 éves B.B.V, X osztályos tanuló a tanintézet bentlakásában volt elszállásolva, és itt fogadta villanyoltás után barátját, aki szintén az iskola tanulója és a bentlakásban volt szobája. A nevelő ezt szóvá tette, és behívatta a diák édesanyját is. A hétfői találkozón vita alakult ki, és a lány előhúzott ruhája ujjából egy kést, amelynek 21 cm hosszú volt a pengéje, és hátba szúrta vele a bentlakás éjszakai felügyeletével megbízott 41 éves férfit, tüdőtájéki sérülést okozva neki. A nevelőt kórházba szállították és megműtötték, az orvosok becslései szerint 40-45 napra lesz szüksége a felépüléshez. Az ügyészek szerint sebei életveszélyesek voltak. A lányt 24 órára őrizetbe vették, az ügyészség kérte 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését, amit a Bihar Megyei Törvényszék jóvá is hagyott. Mint ahogy már korábban megírtuk a késeléskor az irodában jelen volt az iskola igazgatója, aligazgatója, a diák osztályfőnöke és édesanyja is. Az estet követően a lányt több órán keresztül kihallgatták, és pszichológiai vizsgálatnak is alávetik. A lányt kedden az ügyészség is kihallgatta, a diák elismerte tettét, és az első vallomásában azt mondta, hogy nem bánta meg, amit tett – írja a Bihoreanul, hozzátéve, hogy a tanuló családja megdöbbent az eset kapcsán, hiszen B.B.V éltanuló, 9 feletti médiával és érdemösztöndíjat is kap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!