Kék hírek

2023.11.06. 12:11

Egy nap alatt két autó csapódott bele egy robogányi házba

Két személyautó is belehajtott egy robogányi házba huszonnégy óra leforgása alatt. A balesetekben személyi sérülés nem történt, az egyik sofőr pedig elhajtott a helyszínről.

Forrás: Ebihoreanul

ERDON-összeállítás

A 76-os országút mellett fekvő házba november 3-án délután csapódott neki egy gépjármű, amely megrongálta a kaput, és betörte a ház falát, az egyik szobában még a fűtőtest is leesett a helyéről. Mindezek után péntekről szombatra virradóra egy másik autó is belehajtott az ingatlanba. Bár nem keletkezett akkora kár, mint az első ütközéskor, de a vétkes sofőr elhajtott a helyszínről. Személyi sérülés egyik alkalommal sem történt. Az esetet az ingatlan tulajdonosa jelezte a Bihoreanul hetilapnak. Mint elmondta, már fél a saját házában maradni a veszélyes sofőrök miatt, akik nagy sebességgel haladnak keresztül még a településen is. Hozzátette, hogy tavaly már történt egy hasonló eset. Akkor az autó az út szélén húzódó fémkerítésnek ment neki, de a házat is megrongálta. A kerítést azóta sem javították meg az útkarbantartók, tette hozzá. A ház tulajdonosa szerint a 76-os országút korszerűsítése óta Robogány területén máshol is történnek ilyen esetek. 

Fotó: Ebihoreanul

„A legtöbb sofőr, aki Belényes felől Nagyvárad felé tart, a törvényes sebességhatárnál sokkal nagyobb sebességgel hajt be Robogányba, annak ellenére, hogy egy lejtőn kell haladni és tábla is figyelmeztet a veszélyes kanyarra” – panaszolta a 69 éves nő, akinek a kanyar után van a háza. A pénteken kisodródott két sofőr autója jelentős kárt okozott az asszony házában, amelyek az általa készített fotókon is jól látszanak: egy fal teljesen tönkrement belülről és kívülről is, ahogy a ház kapuja is. Reményeik szerint az első baleset okozójának biztosításából fedezni tudják a károkat, de a tulajdonosok nem érzik biztonságban magukat és kérik az illetékeseket, hogy helyezzenek el fekvőrendőröket, egy radart és cseréljék ki a védőkorlátot egy erősebbre.

Forrás: Ebihoreanul

A rendőrség is közölte a baleset részleteit. November 3-án 16.39 órakor a rendőrséget arról értesítették, hogy a 76-os országúton, Robogányban közúti baleset történt, amelyben egy személyautó volt érintett. A belényesi rendőrök a helyszínen megállapították, hogy az autót vezető 19 éves váradi fiatal nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel kanyarodott, ezért kisodródott és nekiment az út szélén levő védőkorlátnak, majd egy ház falának és kapujának. A 19 éves váradit 870 lejre büntették, mert nem a maximális 30 km/h sebességgel vette be a kanyart. A második balesettel kapcsolatban Alin Laza rendőrségi szóvivő azt közölte, hogy november 4-én 8.33 órakor jelentették be a rendőrségnek, hogy az éjszaka folyamán egy másik autó is nekihajtott ugyanannak az ingatlannak, de a sofőr az ütközést követően elhajtott a helyszínről. Az illetőt tovább keresi a rendőrség.

Forrás: Ebihoreanul

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!