Tűzeset

2023.10.10. 15:11

Rosszul szigetelt kémény miatt keletkezett tűz Érköbölkúton

Archív felvétel

Forrás: ISU

BN-összeállítás

A székelyhídi tűzoltókat hétfőn este 23.10 órakor riasztották, hogy tűz keletkezett Érköbölkúton egy háznál. A helyszínre érkezésükkor az egész tető lángokban állt, akárcsak a ház konyhája. Körülbelül 50 perc alatt oltották el a tüzet, de sikerült időben lokalizálni, így megvédték a ház két másik szobáját a lángoktól. Személyi sérülés nem történt. Teljes egészében elégett körülbelül hatvan négyzetméternyi tető, valamint a konyhabútor. A tüzet egy nem megfelelően hőszigetelt kémény okozhatta.

Megelőzés

A kinti hőmérséklet csökkenése miatt  már sokan fűtenek kályhával, kazánnal, elektromos fűtőtestekkel stb. Éppen ezért a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség tagjai ismét felhívják a figyelmet arra, hogy a kémények állapotát kötelező ellenőriztetni szakemberek által, ugyanilyen fontos annak a megfelelő módon elvégzett tisztítása is. Kifejezetten fontos a kémények hőszigetelése is, és az, hogy a kémények közelébe ne helyezzenek könnyen gyulladó anyagokat. A kémények építését, újítását bízzák szakemberekre, figyelmeztet az ISU.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!