Tragikus esetek

2023.08.21. 18:00

Két személy halálát okozta fulladás

Archív felvétel

Életét vesztette egy 32 éves férfi, amikor a hegyközszentimrei gyűjtőtónál volt horgászni. Az eset augusztus 20-án történt, vasárnap, 19 óra körül. A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség közleménye szerint a férfi horgászat közben eltűnt a vízben, a helyszínre több mentő- és keresőcsapat érkezett ki. A csapatok végül három méter mélységben találták meg a férfit, sajnos az életét már nem tudták megmenteni. 

Másnap hasonló eset miatt riasztották a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőséget és a mentősöket. Az értesítés hétfő délután 13.34 órakor érkezett az 112-es sürgősségi hívószámon keresztül, hogy egy férfi elmerült a Sebes-Körösben Nagyváradon, a Szilvás park közelében. A körülbelül 30 éves férfit egy arra járó helyi lakos húzta ki a vízből. A helyszínen a rohammentősök megpróbálták újraéleszteni, azonban ez sajnos sikertelen volt. A helyszínre érkező orvos megállapította a fiatal férfi halálát. 

Az ISU ismét felhívja a figyelmet arra, hogy a megelőzés a legfontosabb. Csak olyan helyen fürdőzzenek, ahol az megengedett, ne menjenek a vízbe, ha a melegtől magas a testhőmérsékletük, és ne fürdőzzenek éjjel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!