Oltás

2023.02.06. 09:46

Nyolc órás oltást követően fékezték meg a lángokat

Lángba borult egy fűrészáruraktár Székelyhídon vasárnap este. A katasztrófavédelem közlése szerint a tüzet csaknem nyolc óra elteltével sikerült megfékezni.

Forrás: ISU

Kigyulladt vasárnap este a székelyhídi Gării utcában található fűrészáruraktár. A tűzesetet 19.33 órakor jelentették be a 112-es segélyhívó számon. A helyszínre nagy erőkkel szállt ki a Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség több egysége Székelyhídról, Margittáról és Nagyváradról is. 

Forrás: ISU

A tűzoltók érkezésekor már az egész raktár lángolt, körülbelül 200 négyzetméteres területen, és fennállt annak a veszélye is, hogy a tűz továbbterjed a raktár udvarán tárolt faanyagra. Az oltásban huszonöt tűzoltó vett részt, és öt tűzoltóautót vezényeltek a helyszínre. A dolgukat nehezítette, hogy rengeteg faanyagot tároltak a raktárban és annak udvarán is. A bevetést Csilik Alexandru-Adrian ezredes, a Bihar megyei katasztrófavédelem főparancsnok-helyettese irányította.

Forrás: ISU

A tüzet nyolc órás erőfeszítést követően sikerült megfékezni. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk a lángok továbbterjedését egy másik, közelben levő raktárra és az udvaron tárolt fa sem égett el, viszont odaveszett körülbelül 40 köbméter faanyag, 150 azbesztcement-lap és egy kerítés. A tűz keletkezésének okát még nem állapították meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!