Ellenőrzések

2022.12.29. 18:24

Orvhalászat miatt indult eljárás

Fotók: Rendőrség

BN-összeállítás

Közösen végeztek ellenőrzéseket a nagyváradi és a tenkei rendőrség tagjai a Sporthalászok és -vadászok Bihar Megyei Egyesületével (AJVPS), illetve a Bihar Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatósággal (DSVSA). Az akció során 41 személyt igazoltattak, 22 járművet ellenőriztek, két élelmiszerpiacon vizsgálódtak és öt olyan kereskedelmi egységnél, ahol halat és haltermékeket árusítanak. 

 

Az akció során egyébként két személyt is tetten értek, akik orvhalászatot folytattak, őket csütörtök reggel 6.45 órakor fogták el. Elkoboztak tőlük 9,5 kilogramm halat, három darab, 50 méter hosszú hálót, egy kézzel készített csónakot, ezek összértéke 2550 lej. A 40 és a 31 éves férfi egyébként feketebátori (Batăr) illetőségű, a 709E jelzésű megyei úton, Illye (Ciumeghiu) területén fogták el őket, amint egy kisteherautóval haladtak. Mindkettejük ellen eljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!