Tűzoltások

2022.01.04. 09:00

Több mint hatvan bevetésen vettek részt az év első napjaiban a tűzoltók

A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőséghez tartozó tűzoltócsapatok január első három napján több mint 60 bevetésen vettek részt, melyből négy tűzoltási akció volt és 58 esetben egészségügyi probléma esetén léptek közbe.

BN-összeállítás 

 

Tűzeset miatt riasztották Nagyváradon a tűzoltókat péntekről szombatra virradóan, 00.40 óra körül. Mint kiderült, lángok csaptak fel egy Ioan Suciu utcai tömbház tetőzetén. A tüzet az okozta, hogy kigyulladt egy doboz, melyben pirotechnikai eszközöket tároltak. Elégett a doboz és tartalma, valamint két négyzetméternyi rész a tömbház tetőzetének szigeteléséből. Újév napján, délelőtt 10.40 órakor értesítették a tűzoltókat, hogy Kardón (Cordău) kigyulladt egy ház. A tűzoltók kiérkezésekor a lángok a ház egyik szobáját és előterét érték, valamint részben a tetőt is. A tüzet körülbelül 40 perc alatt sikerült lokalizálni és eloltani. Elégett egy fabútor a szobában és egy az előtérben, négy faajtó, két ablak és körülbelül négy négyzetméternyi rész a tetőből. A tüzet egy túlmelegedett cserépkályha okozhatta. Vasárnap Székelyhídon egy ház kéménye gyulladt ki, a tüzet a helyi tűzoltók tíz perc alatt eloltották. Hétfő reggel 6.10 óra körül Kalugyeren hasonló eset történt, a tűz miatt a kémény egy része tönkrement. Mindkét esetben az okozhatta a tüzet, hogy a kémény nem volt megtisztítva a koromtól. Egyik esetben sem történt személyi sérülés. 

A rohammentősök és a katonai tűzoltók szombattól kezdődően hétfő reggelig 58 személynek segítettek egészségügyi gondok miatt.

Címkék#Tűzoltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!