Tűzeset

2021.09.21. 08:02

FRISSÍTVE | Tűz ütött ki a kolozsvári Tetarom ipari park egyik csarnokában

Sűrű füsttel járó, nagy erejű tűz ütött ki kedd reggel a kolozsvári Tetarom 1 ipari parkban.

FRISSÍTÉS

Lokalizálták a tűzoltók a kolozsvári Tetarom ipari park egyik csarnokában kedd reggel kitört tüzet.

Az oltás még zajlik, mert vannak még parázsló tűzfészkek, de a füst most már minimális, az emberek nyugodtan kimehetnek az utcára, tájékoztat a Kolozs Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A tűz okait eloltása után vizsgálják ki. Jelenleg nem lehet belépni a csarnokok területére – közölte a hatóság.


„A tűz a Törökvágásban felépített ipari park egyik csarnokában ütött ki, a tűzoltók négy kocsival szálltak ki a helyszínre és egy SMURD-csapat is ott van. Eddig nem jelentettek áldozatokat. A mintegy 600 négyzetméteres csarnokban több vállalat is működik” – tájékoztat a Kolozs Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A lakosságot a RO-ALERT rendszeren keresztül figyelmeztették a tűzesetre és a sűrű füstre, azt javasolva nekik, hogy maradjanak az épületekben és csukják be az ablakokat.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint ez idáig nincsenek olyan információk, hogy toxikus gáz szabadulna fel az égés nyomán, a figyelmeztetést a sűrű füst miatt küldték ki a hatóságok a kolozsvári és kisbácsi lakosságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!