Szabályellenesség

2020.10.19. 14:05

Kék hírek Bihar megyéből

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság múlt csütörtökön 102 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 37.565 lej. Továbbá elvettek hat jogosítványt és négy forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 26 büntetést osztottak ki, hetet a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, kettőt ittas vezetésért, hármat szabálytalan előzésért és 64-et egyéb kihágásokért.

Bedrogozva. A rendőrség elfogott csütörtökön Nagyváradon egy 26 éves harangmezői (Hidișelu de Sus) férfit, aki pszichoaktív szerek hatása alatt volt autóvezetés közben. Eljárás indult ellene.

Ittasan. Belényesben két személyautó ütközött össze múlt csütörtökön. Az egyik autót egy 42 éves belényesi férfi vezette, nem adott elsőbbséget, amikor egy benzinkúttól kifordult, emiatt ütközött egy másik autóval, melyet egy 56 éves férfi vezetett. Személyi sérülés nem történt. A 42 éves férfi légalkoholszintje 0,63 mg/l volt. Eljárás indult ellene.

Jogsi nélkül. Jogosítvány nélkül vezetett egy robogót Oláhhomorogon (Homorog) egy 15 éves madarászi (Mădăras) kiskorú fiú múlt csütörtökön. A robogó nincs forgalomba íratva. Eljárás indult ellene.

Elütötte. Érmihályfalván egy 46 éves férfi elütött egy személyautóval egy biciklist múlt csütörtökön. A 46 éves kerékpáros nő nem vette figyelembe a megállni táblát, és nem adott elsőbbséget az autósnak. A nő könnyebb sérüléseket szenvedett. További vizsgálat folyik az ügyben.

Autóra dőlt egy elkorhadt fa

A Partenia Cosma Gazdasági Liceum melletti parkolóban péntek este egy autóra dőlt egy fa. Az eset 18 óra körül történ. Egy szemtanú elmondta, hogy éppen gyermekét várta az iskola előtt, amikor csak úgy hirtelen kidőlt egy fa, pedig a szél sem fújt. Mint elmondta, többször jelezték a szülők az iskola vezetőségének, hogy vágják, vagy vágassák ki a fát, ugyanis veszélyes lehet a gyermekekre nézve. Hamarosan megérkeztek a tűzoltók is, valamint az autó tulajdonosa is, mint kiderült, az iskola egyik alkalmazottjának családjáé a jármű. Kiderült, hogy többször jelezték a városvezetésnek már a tavalyi évtől kezdődően, hogy a fát ki kell vágni, de nem tettek ezügyben semmit. Az autóban súlyos károk keletkeztek, többek között betört a szélvédő és az ablakok.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!