Bevetésen

2020.09.18. 10:58

Tűzesetek a megyében

Forrás: ISU

Egy ház udvarán lévő raktár gyulladt ki Mézgeden szerda délután fél 4 körül. Két, éppen szabadidejét töltő mézgedi lakosú tűzoltó (akik a belényesi osztaghoz tartoznak) a tulajdonosok segítségére sietett.

Néhány dolgot sikerült kimenteni, és lokalizálták is a lángokat, mielőtt azok átterjedtek volna a házra, mely körülbelül öt méterre helyezkedik el a raktártól. A kiérkező egység ezután még három órán át küzdött a lángokkal. Elégett a raktár tetője, 400 szénabála, két szekér és tűzifa. A tüzet valószínűleg felmelegedett üvegdarabkák okozták.

Szintén aznap, este 10 óra körül egy ház melléképülete gyulladt ki Köröskisjenőben (Ineu), a lángok a ház tetőzetére is átterjedtek. A tüzet körülbelül tíz perc alatt oltották el, leégett a ház tetője és a melléképületé is, továbbá tönkrement az utóbbiban tárolt három elektromos eszköz is. A tüzet egy meghibásodott, vagy nem megfelelően szigetelt elektromos vezeték okozhatta. Szerdán emellett a váradi tűzoltók két tarlótűz miatt szálltak ki, Váradalpárra és Nagyváradra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!