Kék hírek

2020.02.18. 10:37

Hétvégi szabálytalankodások

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt hétvégén, február 14–16. között 349 büntetést osztott ki, az ezekből befolyt összeg 144.280 lej. Elvettek továbbá 21 jogosítványt és két forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 249 büntetést osztottak ki, 17-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 15-öt szabálytalan előzésért, négyet gyalogosok kihágásaiért és 64-et egyéb szabálytalanságokért.

Gyorshajtások. Az elmúlt hétvégén több személy jogosítványát vették el gyorshajtás miatt. Szombaton a 79-es jelzésű országúton, Inándon egy 40 éves váradi nő 119 km/órás sebességgel haladt egy autóval, szintén aznap, ugyanazon az országúton, Gyapjún (Gepiu) egy 40 éves férfi 112 km/órával. Vasárnap a nagyváradi Kolozsvári úton egy 19 éves helyi fiatalember 105 km/óra sebességgel vezetett egy személyautót. Mindegyik személy jogosítványát 90 napra felfüggesztették és büntetőpontokat is kaptak.

Ittasan. Bihardiószegen (Diosig) fogott el a rendőrség vasárnap délután egy helyi férfit, akinek a légalkoholszintje 0,73 mg/l volt autóvezetés közben. Eljárás indult ellene.

Jogsi nélkül. Jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót múlt pénteken az 1-es jelzésű országúton, Alsólugason (Lugaşu de Jos) egy 20 éves tenkei fiatalember. Másnap Szentmártonban egy 30 éves helyi férfi vezetett jogsi nélkül. Mindkét személy ellen eljárás indult.

Elütötte. A zebrán ütött el múlt pénteken Magyarcsékén (Ceica) egy 49 éves robogányi (Răbăgani) férfi egy személyautóval egy 51 éves férfit, aki szaladva ment át az úton. A gyalogos könnyebb sérüléseket szenvedett. Szombaton Nagyváradon ütött el egy 42 éves helyi férfi egy idős nőt, aki szabálytalanul kelt át az úton. A 78 éves váradi nő könnyebb sérüléseket szenvedett. Mindkét ügyben további vizsgálat folyik.

Ütköztek. A 196-os jelzésű községi úton, Nánhegyesen (Hidişel) ütközött össze két jármű szombat délután. Egy 20 éves helyi lakos egy ATV-vel haladt, nem tartotta be a megfelelő sebességet, emiatt egy kanyarban kisodródott és ütközött a szemből érkező személyautóval, amelyet egy 20 éves bihardobrosdi (Dobreşti) fiatalember vezetett. Az ATV sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett. Mint kiderült, az ATV vezetőjének nincs jogosítványa és a jármű nincs forgalomba íratva. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Baleset. Két személyautó ütközött össze péntek este a 79-es jelzésű országúton, Nagyürögdön (Nojorid). Egy 21 éves oláhszentmiklósi (Sânnicolau Român) nő nem adott elsőbbséget, miközben tolatott, emiatt ütközött egy másik autóval, melyet egy 23 éves, Szilágy megyei nő vezetett. Az első autó egy 23 éves, illetve a második autó egy 41 éves utasa könnyebb sérüléseket szenvedtek. További vizsgálat folyik az ügyben.

Halálos baleset. Szombat éjjel halálos baleset történt Vedresábrányban (Abrămuţ). Egy 28 éves helyi férfi jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót, nem tartotta be a megfelelő sebességet, emiatt egy kanyarban elvesztette az uralmat a jármű felett és egy betonkerítésnek ütközött. A sofőr belehalt a sérüléseibe. Megsérült az utasa is, egy 17 éves margittai fiatalember. További vizsgálat folyik az ügyben.

 

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!