ERDON Országos hírek

2008.02.25. 13:57

Kártalanítás december végétől

<p><B>Bukarest- </B>Mindazon személyek, akik 1992-ig pénz tettek be a Takarék- és Letéti Pénztárba (CEC) Dacia személygépkocsi vásárlásának céljából, egy részletben, 2008. december 21-től fogják visszakapni pénzüket.</p>

Mindezt Varujan Vosganian pénzügyminiszter jelentette be, hozzátéve, hogy a módosító javaslatot várhatóan a jövő héten fogják elfogadni. Eddig ugyanis arról volt szó, hogy a 760 millió lej értékű pénzösszeg rájuk eső részéhez két részletben juthatnak majd hozzá az érintettek. Radu Graţian Gheţea, a Takarék- és Letéti Pénztár elnöke szerint a CEC már ki is jelölte azt a hetven fiókegységet, amelyek valamelyikénél március 3-tól kezdve az ügyfelek megjelenhetnek, hogy igazoló oklevelet állítsanak ki a számukra. Hozzátette: a Közjegyzők Országos Egyesületétől is kapott egy olyan levelet, hogy a jogászok illeték mentesen fogják összeállítani a kártalanításhoz szükséges okiratokat. Szerinte az ügyben érintettek 30 százaléka nincs abban a helyzetben, hogy személyesen rendezze a dolgait, ezért arra kér mindenkit, hogy lehetőleg jelenjen meg a banknál, és tisztázza a problémákat. Az igazoló oklevelek birtokában a kliensek a március 3- december 21. közötti időszakban dönthetnek arról, hogy mi legyen a pénzük további sorsa. Akik úgy döntenek, hogy kiveszik a rájuk eső összeget, a szükséges iratoknak a felmutatásával december 21-ét követően tehetik ezt meg a CEC-nél.

Ciucur L. Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!