Nem mindegy, hogyan köti be a kicsit

2023.10.14. 11:00

Megmentheti a gyermeke életét, ha tudja ezt az információt

Egy anyuka árulta el, hogyan mentette meg a gyermekülés helyes használata a kisfia életét, miután súlyos autóbalesetet szenvedtek.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Maria Sbytova

A The Sun figyelt fel egy édesanya vallomására, amelyet a csecsemők és gyermekek elsősegélynyújtás oktatási oldalán, a CPR Kids-en osztottak meg – szúrta ki a life.hu.

Az anyuka azt írta, „ez a bejegyzés megmentheti a baba életét”, és megoszotta a történetüket. Arra emlékszik, hogy éppen köti be a kisfiát a gyermekülésbe, ellenőrzi, hogy kellően szoros-e a biztonsági öv, 

a következő pillanatban pedig azt látja, hogy a kisfiát helikopter viszi kórházba.

Balesetet éltek át, gyermekének agyvérzése volt, koponyatörést szenvedett. A kis Jax testéből csövek lógtak ki, négy műtéten kellett átesnie és négy hetet töltött kórházban. Az orvosok az édesanyának elmondták, hogy a kisfiú azért maradt életben, mert helyesen volt bekötve a gyermekülésbe.

Ha nem tudtam volna, hogy menetiránynak háttal kell betenni az autóba a gyermekülést, biztosan nem lenne itt, ahogy az orvosok mondták

– fogalmazott.

A menetiránynak háttal rendelkező ülések magas szintű védelmet nyújthatnak a gyermekek nyakának, különösen ütközés esetén, így minél tovább utaznak a hátrafelé néző ülésben, annál nagyobb biztonságban vannak baleset esetén. A legbiztonságosabb, ha a gyermeket addig tartják a szülők beépített hevederrel ellátott autósülésben, ameddig csak lehetséges. Csak akkor helyezzék át ülésmagasítóba, ha a szemvonala a gyermekülés háttámlája felett van, vagy elérte a súlyhatárt


– olvasható a bejegyzésben. Az anyuka hozzátette: a kicsi mellkasán a hevedert addig kell feszíteni, amíg szorosan nem illeszkedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában