haon-sportoldal

2008.02.25. 13:35

Elszántság volt a siker záloga

<p>Győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a Soproni Ligában a DVSC-TEVA együttese, a debreceni bajnokcsapat a nyitányon a Diósgyőri VTK verte meg 3–0 arányban.</p>

A végeredmény fölényes diadalt sugall, ám 70 percig 0–0-ra álltak a csapatok.

Szerencsés cserék

– Számítottam rá, hogy nehéz lesz ez a mérkőzés.
Az első félidőben egy kicsit még görcsösek voltunk, de óriási szívvel játszott a csapat. Nagyon akartak bizonyítani, nyerni a játékosok.
Az elszántság szünet után csak fokozódott, és lassan kezdtünk feloldódni, az első gól után pedig megnyugodott a társaság és innentől kezdve már jó teljesítményt nyújtottunk – kezdte az értékelést Herczeg András, a Lokiklubmenedzsere az egyesület honlapján.

A szakmai stáb vezetője kitért arra is, miért az addig agilisan és veszélyesen futballozó Dorge Kouemaha helyett lépett pályára a meccs főhősévé váló Kerekes Zsombor.
– Valóban veszélyesebb volt a kameruni csatár, mint Igor Bogdanovics, de az edzőtársaimmal együtt úgy gondoltam, hogy Kerekes Zsombor mégis a szerb csatárral alkothat veszélyesebb ékpárt.
Szerencsére az elképzelés bejött. A jó cseréhez szerencse is kell, akik beálltak, Dombi, Kerekes és Vukmir, kiválóan teljesítettek, de az egész csapatot meg kell dicsérnem, mert nagyon akarták a fiúk a győzelmet.
A második félidőben tudtunk igazán nyomást gyakorolni az ellenfélre, majd amikor megszereztük a vezetést, oldódott a görcsösség, jobban bevállaltuk a cseleket.
A második találat előtt például Czvitkovics Péter nagyon szépen tört be a tizenhatoson belülre, s ez is hozzájárult ahhoz, hogy felszabadultabb, eredményesebb lett a játék.

Mindent a sikerért

– Az ember mindig jobbat és többet akar, azt szeretnénk, ha a játékosok is így állnának hozzá a meccsekhez.
Vágyjanak a sikerre, mert ha ezt el tudjuk érni, akkor reményeink szerint a közönség újra megtölti a stadiont. Nagyon szeretnénk olyan mérkőzéseket játszani, amelyekkel a szurkolók elégedettek – mondta Herczeg András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!