ERDON Helyi hírek

2010.01.25. 15:12

Az autóbusz nem illemhely!

<p>Nagyvárad - A Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) vezetősége hétfőn sajtótájékoztatót tartott a vállalat székhelyén. A jegyhamisításon és az új jegyek bevezetésén kívűl több probelmáról szó esett még.</p>

Az OTL székhelyén tartott hétfői sajtótájékoztató fő témája a közszállítási jegyek hamisításának megfékezése volt, azonban szóba került néhány olyan további fontos probléma, mely érintheti olvasóinkat is. Viorel Pop technikai igazgató arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy fokozottabb ellenőrzések lesznek a közszállítási járműveken. Összesen 34 jegyellenőr dolgozik két váltásban az utasok napi szintű ellenőrzésén. Nem csak a hamisított jegyek kiszűrése érdekében van szükség a fokozottabb ellenőrzésekre, hanem a rongálások és a szabályellenes cselekedetek megfékezése érdekében is.

Vandalizmus

Csuzi István szóvá tette, hogy egyes utasok közvécének tekintik a tömegközlekedési eszközöket és rendszeresen oda végzik el dolgukat. Ez főleg a külvárosi járműveken fordul elő. Ugyanakkor az is elhangzott, hogy stagnál, sőt csökken azoknak a száma, akik jegy nélkül utaznak, ennek ellenére az ellenőröknek nem lett könyebb a dolga. Lehet, hogy kevesebben vannak, de agresszívabakká váltak a bliccelők. A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy ismeretlen tettesek a közelmúltban feszítővassal megrongáltak négy jegyautomatát is 300 lej összkárt okozva ezzel az OTL-nek.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!