Hajdú-Bihar

2008.02.14. 18:54

Wass gyermekei nem tanultak meg magyarul

<p>Debrecen - Nem irigylem a szobrot WA-től, nem gondolom azt, hogy ha másnak nincs, neki se legyen, hanem azt hiszem, leghelyesebb lett volna Pallagon felállítani.&#160;<A href="http://apps.haon.hu/download/hbntippek/K_r_vitatkozni.pdf"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Kár vitatkozni címmel a levél teljes terjedelemben letölthető </B></A>[.pdf - 31KB]</p>

Kár vitatkozni Wass Alberten, hiszen a szoboralapkőletételére már kimentek a meghívók: péntek délben Kósa Lajos avatja a nyárra elkészülő szobor helyét. Csak tudnám, miért kell egy egyszerű és üres szobortalapzatot, alapkövet addig felavatni!  A kő marad?
Keresztesné Várhelyi Ilona, a Debreceni Irodalmi Múzeum nyugalmazott igazgatója írta e sorokat a napokban az agórára, a Napló zárt levelezési rendszerébe. Mint folytatta, „a vita amúgy is a közízlés és az esztétika örök szakadékáról szól. Az előbbitől okkal nem várható el Esterházy szeretete, az utóbbitól meg Wass Alberté.

(Ilyenkor senki nem beszél arról, hogy WA nem tanította meg gyermekeit arra a magyar nyelvre, amit ő oly árnyalatosan használ!) ...

Nem irigylem a szobrotWA-től, nem gondolom azt, hogy ha másnak nincs, neki se legyen, hanem azt hiszem, leghelyesebb lett volna Pallagon felállítani. Ide kötődik diákéveivel, és ez a városrész amúgy is nagy fejlődés előtt áll. (Így lett az István király tér a Tócóskertben!)

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Tiltakozó nyilatkozat az agórán
  • Viták Wass Albert körül
  • Hol Álljon Wass Albert szobra Debrecenben?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!