Hajdú-Bihar

2007.08.13. 06:23

Homokszobrok, virágok, kézművesek

<p>Debrecen – A Debreceni Virágkarnevál nem csupán az augusztus 20-ai felvonulásról szól: számos kísérőrendezvény várja a szórakozni vágyókat – kicsiket és nagyokat egyaránt.</p>

A karneváli hét nem csak az esti koncerteket kínálja, hanem egész napos programokkal gondoskodik minden korosztály szórakoztatásáról. A Kossuth tér Virágok utcájává változik, de gyönyörködhetünk a pozsgás növényekben és a kaktuszokban, vagy akár meg is vásárolhatjuk őket a Kölcsey Központban. Szintén a Kossuth téren bárki kipróbálhatja a virágkocsi-készítés különös mesterségét, és azt megtudhatja, hogyan lehet homokból szobrot készíteni.

A Kölcsey Központ előtti Baltazár Dezső tér augusztus 16. és 19. között minden délelőtt gyerekjátszónak ad helyet, valamint ugyanitt színházi és bábszínházi előadásokkal, bábjátékokkal szórakoztatják a művészek a kicsiket.

A Kossuth téren mazsorettek, fúvósok, táncosok és néptáncosok alapozzák meg a karneváli hangulatot, de látványos műsorukkal elkápráztatják az arra járókat az olasz zászlóforgatók és a francia gólyalábasok is.

A férfiak a gerundiumos versenyen mérhetik össze erejüket.
A virágkarnevál sztárvendége, az egyik legnépszerűbb olasz zenekar, a Ricchi e Poveri augusztus 19-én este 8 órakor a régi nagy olasz slágerekkel veszi birtokba a Kossuth teret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!