Áthelyezés

2020.01.07. 15:41

Áthelyezték egy másik NATO-bázisra az Irakban szolgáló román katonákat

A román védelmi minisztérium meghozta a szükséges intézkedéseket a román katonák által Irakban végzett kiképzési és tanácsadási tevékenység megszakítása érdekében, miután az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) a növekvő közel-keleti feszültség miatt összehívott nagyköveti szintű ülésén az iraki kiképző műveletek ideiglenes felfüggesztése mellett döntött.

A védelmi tárca keddi közleményében rámutat, az iraki küldetésekben részt vevő román katonákat biztonságuk érdekében áthelyezték egy másik bázisra.

A román katonák az iraki haderő kiképzésében segédkeztek, illetve tanácsadással szolgáltak az iraki védelmi minisztérium, valamint a biztonsági rendszer megreformálásáért felelős más intézmények illetékeseinek.

Románia döntése összhangban van a NATO-nak a hétfői ülésen kifejtett álláspontjával, és amennyiben változik a helyzet a térségben, a román katonák folytatni fogják küldetésüket – szögezi le a közlemény, hangsúlyozva, hogy Románia továbbra is elkötelezett a nemzetközi terrorizmus elleni harc mellett.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában