Foci EB 2016

2016.06.18. 21:27

Gólmámor Nagyváradon. Magyarország - Izland 1:1

Újra megtelt főleg magyar szurkolókkal a Szent László-tér Nagyváradon. A magyar labdarúgó válogatott második Eb-meccsét is sokan követték a főtéri kivetítőn.

Újra megtelt főleg magyar szurkolókkal a Szent László-tér Nagyváradon. A magyar labdarúgó válogatott második Eb-meccsét is sokan követték a főtéri kivetítőn.

Ismét legalább ezer szurkoló akarta Nagyváradon nagyobb szabású közösségi élményként megélni azt, hogy újra magyar válogatott is játszik a foci Eb-n. A csapat  második meccsére szombat délután is megteltek a helyek a főtéren, ahol óriásképernyőn követhető a torna összes meccse. Újra zengett a „Hajrá, magyarok!”, akárcsak más biztató szurkolói rigmusok, és láthatóan-hallhatóan a legtöbb érdeklődő magyar volt. Ezúttal is többen hoztak magukkal magyar lobogókat, ezeket lengetve ráhangolódásképp már a meccs előtt is, illetve közben is. Igazi lelátói hangulat lett a vége, kivéve, hogy a stadionokban szesztilalom van, a váradi főtéren nincs (vagy legalábbis erre az időre szemet húnynak fölötte a hatóságok, és nagyon jól megy az üzlet környező bárok által működtetett teraszoknak). A szurkolók többsége abban bízott, hogy az Izlanddal való találkozón el is dől, hogy Magyarország továbbjut a csoportjából. A csoportokból ugyanis az első és második helyezetteken túl a négy legjobb harmadik is nyolcaddöntőbe jut. A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyarok az első forduló után három pontjukkal vezették az F csoportot, e siker továbbvitelét remélve érkeztek a váradi szurkolók a főtéri képernyő elé, és harsogott időnként a magyar biztatás a város központjában. A helyszínen, azaz Marseille-ben  mintegy 21 000 szurkoló támogatta a magyar labdarúgó-válogatottat Izland ellen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság második fordulójában, és Várad is kitett magáért, annak ellenére, hogy a kivetítőn a Dolce román nyelvű közvetítése megy mindig. Sőt, a magyar szurkolók között is kialakult már az itteni kemény mag, akik rendszeresen visszajárnak a térre meccset nézni.  A jó hangulat a kritikus pillanatokban is alig hagyott alább, a legreménytelenebb pillanatokban is skandált a tömeg, míg végül az egyenlítés pillanatában zsúfolt stadionokat megszégyenítő hangerővel ugrottak talpra az emberek.

A küzdelmes mérkőzés legizgalmasabb pillanatait videón is megmutatjuk önöknek, a gól pillanatai s végül az ünneplés:

 

 

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!