ERDON Országos hírek

2010.04.25. 19:47

Századvég: meglesz a Fidesz-kétharmad

<p>A Századvég Alapítvány mandátumbecslése szerint meglesz a Fidesz-KDNP pártszövetség kétharmados többsége az új összetételű Országgyűlésben – hangzott el a Duna Televízió vasárnap esti választási műsorában. A Jobbik viszont nem éri majd el az önmaga számára megszabott ötven fős „álomhatárt”.</p>

A Fidesz-KDNP pártszövetségnek meglesz a stabil kétharmados többsége – ismertette a Századvég Alapítvány mandátumbecslését a Duna Televízió választási külön műsora. Az előrejelzés szerint 264 helye lehet a jobboldali pártszövetségnek (Fidesz-KDNP), majd következik a sorban 58 hellyel az MSZP. A Jobbikot 48 mandátumra becsülik – ezzel alatta marad a párt az önmaga számára célként megszabott ötven fős „álomhatárnak”: A parlamentbe szintén először bejutó Lehet Más a Politika vélhetően 16 képviselővel lesz majd jelen az Országgyűlésben.

A műsorban elhangzott: a kétharmados határt a 258 mandátum megszerzése jelenti – ezt hat fővel haladja majd meg a Századvég becslése szerint a Fidesz-KDNP végső választási eredménye. A becslés további érdekessége, hogy míg a jobboldali pártszövetségnek 175 egyéni mandátumot jósol, addig a Magyar Szocialista Pártnak mindössze egyetlen főt. A Jobbik és az LMP a Századvég szerint nem szerez majd egyéniben parlamenti helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!