ERDON Országos hírek

2017.05.13. 12:14

V. Zota: folyamatosan csökken a szervdonorok száma

2016 nyara óta folyamatosan csökken a szervdonorok és így a szervátültetések száma - nyilatkozta pénteken Victor Zota, a program országos koordinátora.

2016 nyara óta folyamatosan csökken a szervdonorok és így a szervátültetések száma - nyilatkozta pénteken Victor Zota, a program országos koordinátora. Tavaly nyár óta folyamatosan csökken a szervdonorok és így a szervátültetések száma, és a helyzet idén nem látszik javulni. Eddig 20 donort regisztráltunk, korábban többen voltak - jelentette ki Zota a szervátültetések országos napja alkalmából.

A szakember beszámolt arról, hogy miután nem megfelelőképpen ellenőrzött információk jelentek meg a sajtóban a szervátültetésekről, három kórház jelezte, hogy lezárja a programot.

A szervátültetések démonizálása nagyon sokat ártott a rendszernek és a pácienseknek - fogalmazott Florian Bodog egészségügyi miniszter.

A szervátültetések démonizálása mindenkinek ártott (...), de a legtöbb nehézséget a pácienseknek okozta, akik kétségbeesve várják, hogy szervet kaphassanak - jelentette ki Bodog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!