ERDON Valasztasok2008

2008.12.02. 17:04

Bihar megye: íme a honatyáink!

<p>Betelt mára az összes honatyai hely megyénkben: 14 mandátum talált gazdára.</p>

Kiderült, hogy kik lesznek Bihar megye parlamenti képviselői és szenátorai. Megtörtént ugyanis a töredékszavazatok visszaosztása. Ilyenformán az RMDSZ-esek mellett (Cseke Attila szenátor, Lakatos Péter, Derzsi Ákos, Pető Csilla képviselők) még kilenc honatya kapott mandátumot Biharból.

Befutók

Szenátorok lettek a következők: Petru Filip (PD–L), Cornel Popa (PNL), Ioan Mang (PSD+PC). Képviselők lettek a következők: Lucia Varga és Nicolae Jolta (PNL), Ioan Sorin Roman és Sonia Draghici (PSD+PC). A PD–L-től Stefan Seremi kapott mandátumot. A visszaosztás nyomán ugyanennek a pártnak a képviseletében bekerült Octavian Bot. Mint ismeretes, utóbbi a kampányban öngyilkossággal fenyegetőzött, ám nem arra az esetre, ha nem jut be a parlamentbe, hanem ha nem elsőként végez körzetében. Botnak ugyan most kedvezett a visszaosztás, ám tény, hogy a választáson végül csak a harmadik lett a saját körzetében.

Valamelyest szintén Bihar megyei képviselőnek számít a megyénkbeli születésű Adrian Miroslav Merka. Ő a romániai szlovákok és csehek képviselőjeként jutott be - mivel egyetlen jelöltje volt a szervezetének, az ő neve az ország összes szavazókörzetében szerepelt a szavazólapokon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!