Mutu ki kell fizesse a 17 millió euró kártérítést

<p>A svájci törvényszék nem törölte a Sportdöntőbíróság (CAS) határozatát, így Adrian Mutu, a Fiorentina labdarúgója ki kell fizesse az előző klubjának, a Chelsea–nek a 17 millió euró kártérítést.</p>

A Pro Sport szerint a svájci igazságszolgáltatók hétfőn tették közzé döntésüket. A román válogatott csatár tavaly szeptemberben óvta meg a svájci törvényszéken a CAS határozatát, októberben pedig az a döntés született, hogy ideiglenesen felfüggesztik a Sportdöntőbíróság ítéletét. Az angol klub azért követel 17 millió eurót, ugyanis szerintük Mutu jelentős anyagi kárt okozott azután, hogy 2004–ben kokainfogyasztás miatt bukott meg egy doppingvizsgálaton. A román játékost 2003–ban 15,3 millió angol font ellenében szerezte meg a Chelsea az AS Parmától, viszont a dopping eset után hét hónapra felfüggesztette játékjogát az angol szövetség. Mutu ezután a Juventushoz, majd a Fiorentinához szerződött. Most ismét felfüggesztették tiltott szerek használata miatt. Eltiltása októberben jár le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!