Ki lesz az őszi bajnok?

<p>A román labdarúgó I. Liga őszi idényének utolsó fordulóját rendezik, hétfőn pedig kiderül, hogy mely csapat végez az élen a bajnokság visszavágó fordulói előtt.</p>

De a kérdésre akár szombat este is választ kaphatunk, amennyiben a Dinamo hazai pályán nem tudja legyőzni a FC Argeş–t. Ugyanis a fővárosi alakulatnak három pontra van szüksége, hogy megelőzze az élen álló Unirea Urziceni csapatát. A ialomiţaiak pedig hétfő este játszanak a 17. forduló zárómérkőzésén, Dan Petrescu csapata pedig a Steaua otthonában lép pályára.

A bajnoki címre hajtó Dinamo háza táján egyébként feszült a hangulat. Az elmúlt napokban ugyanis Torjét, Ropotant, Pulhacot és Lucian Goiant egy szorakozóhelyen lepték meg egy bulvárlap ismerősei. Videófelvétel is készült, amint a labdarúgók önkivületi állapotban még a Steaua himnuszára (amelyet manele stílusban énekeltek) is „haptárban álltak”. A Dinamo vezetősége ezért úgy döntött, Pulhactól és Lucian Goiantól azonnal megvállnak, Torje és Ropotan jövőjét illetően csak akkor döntenek, amennyiben az együttes drukkerei megbocsátanak nekik. Tehát az előbbi két játékos lehet, hogy nem szerepelhet Mircea Rednic játékoskeretében a szombati találkozón, de Torje és Ropotan sem bízhat kegyes bánásmódban.

I. Liga, 17. forduló

Konstancai Farul – CS Otopeni (18 óra, GSP Tv)

Sporting Club Vaslui – U Craiova (20 ó., GSP Tv)

Szombat

Galaci Oţelul – Pandurii Tg. Jiu (14 ó., GSP Tv)

Poli Iaşi – Rapid (16 ó., GSP Tv)

Temesvári FC – Brassói FC (18 ó., GSP Tv)

Dinamo – FC Argeş (20 ó., GSP Tv)

Hétfő

Besztercei Gloria – Gloria Buzău (14 ó., GSP Tv)

Kolozsvári CFR – Szászmedgyesi Gaz Metan (18.30, GSP Tv)

Steaua – Unirea Urziceni (20.30, Antena 1).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!