Bölöniék meglepték az esélyesebb Sevillát

<p>Bölöni László csapata, a Standard Liége meglepetésre 1–0-ra megverte a Sevillát az UEFA-kupa C csoportjának második játéknapján. A belga együttes Mbokani góljával nyert hazai pályán.</p>

Bölöni László csapata, a Standard Liége a Sevillát fogadta a C csoport második játéknapján. A belga együttes már a 39. percben megszerezte a vezetést: Dieudonné Mbokani jól tört be a spanyol védõk között, és gólt lõtt Andrés Palopnak. A továbbiakban egyik csapat sem tudott gólt lõni, így a belga együttes meglepetésre legyõzte a csoport egyik favoritjának tartott Sevillát. A Galatasaray 2–0-ra megverte idegenben a Benficát a B csoportban. Gól nélküli elsõ félidõ után Emre Asik az 51. percben szerezte meg a vezetést a török csapatnak a brazil Lincoln szöglete után. Ümit Karan a 69. percben beállította a 2–0-s végeredményt, így a Galatasaray az Olympiakosz után a Benficát is legyõzte, és vezeti a csoportot.

Ronaldinho döntött

A végsõ gyõzelemre a legnagyobb eséllyel pályázó AC Milan csak 1–0-ra gyõzött a Braga ellen. Carlo Ancelotti szokásaitól eltérõen ezúttal nem egy vagy kettõ, hanem három csatárt nevezett a kezdõcsapatba. Hiába rohamozta azonban a Braga kapuját Pato, Inzaghi és Sevcsenko is, az elsõ félidõben nem tudott vezetést szerezni a jóval esélyesebb, a Serie A-ban a legutóbbi hétvégén élre álló Milan. Ennek elsõsorban az volt az oka, hogy pocsékul céloztak a piros-feketék, nyolc kísérletükbõl csak egy találta el a kaput. Mezõnyben egyébként egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a portugál csapat, mely az elsõ játéknapon 3–0-ra gyõzte le a Portsmouth-t. A második félidõben hiába állt be Ronaldinho és Seedorf is, csak nem akart megszületni a hazaiak vezetõ gólja. A Braga azonban hiába tartotta jól magát csakúgy, mint a Napoli vasárnap, végül Lavezziékhez hasonlóan vesztesen hagyta el a San Siro gyepét. A gyõztes gólt Ronaldinho szerezte, aki a 93. percben 22 méterrõl védhetetlenül bombázott a jobb felsõ sarokba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!