Menny és pokol keveredett a Ghenceában

<p>Bátran kezdte a mérkőzést a Steaua, jól zárták a területeiket a játékosok, a Lyon focistái csak távolról tudták veszélyeztetni a hazai kaput.</p>

A 8. percben Dayro Morenóhoz kerül a középpályán a labda, zseniális keresztpasszal indította a jobb szélen Ogărarut, aki senkitől sem zavartatva beadta, a hosszúsaroknál érkezett Arthuro és a védők gyűrűjéből befejelte a kapuba. Két percre rá szögletet harcolt ki ugyancsak a jobb oldalon Nicoliţă, beadására érkezett Goian, aki Llorisra fejelte rá a játékszert, s a francia válogatott kapus kezei alatt pedig becsorgott a labda a hálóba. Több mint negyed órát kellett várni a Lyon első komolyabb helyzetére, Benzemához került a labda 18 méterre a kaputól, de lövését szépen hárította az utóbbi időben gyakran hibázó Zapata. A kettős gólhátrányba kerülő francia bajnok felgyorsította a játékot, aminek a 24. percben már gyümölcse is lett : Makoun emelte át a védelmen Keitának a labdát, aki kapásból elemi erővel belőtte a román kapuba. A következő francia támadásnál Zapata megint a helyén volt, nagyot védett a gólszerző távoli lövésekor. A 30. percben Ederson futott el a balszélen, beadásáról lemaradt a középen berobbanó Juninho, majd az egyedül érkező Keita 8 méterről nem tudta eltalálni az üres kaput. Sokáig nem bírta a Steaua a francia nyomást, a 33. percben Grosso adott be nyugodtan a bal szélről, és középen senkitől se zavartatva Benzema befejelte a kapuba a labdát. A mérkőzés végére a vendégek támadni hagyták a Steauát, s ez egy újabb hazai gólban csúcsosodott ki: Nicoliţă újabb jobboldali szögletéből most Ovidiu Petre volt eredményes.

A második félidőt nagy elánnal kezdték a vendégek, céltáblának használták a Steaua kapuját. Makoun került két perccel a második félidő kezdését jelentő sípszó után nagyon jó helyzetbe, de lövése csúnyán fölément. Egy percre rá Benzemának sikerült könnyen lövőpozícióba verekednie magát, de lövését parádésan lábbal védte Zapata, majd Makoun 17 méteres lövését piszkálta ki a sarokból a kolumbiai kapus. A második játékrész első hazai helyzetére közel negyed órát kellet várni, a fáradhatatlan Nicoliţă kiharcolt egy szögletet a jobb oldalon, beadta, érkezett megint Goian, aki kapura fejelte, de Lloris a helyén volt és megfogta a labdát. A 70. percben a Lyon azonban megfordította a mérkőzés állását. Előbb Semedo helyébe frissen beállt Toja veszített el egy labdát a kapu előtt, a franciák kipasszolták a román védelmet, és a Keitát váltó Fred 12 méterről kivégezte Zapatát. A középkezdés után Juninhóhoz került a labda, hosszú beadására üresen érkezett Benzema, aki kifinomult érintéssel a hosszú sarokba emelte a labdát. A Steaua újra elkezdte rohamozni az ellenfél kapuját, de csak a 83. percben tudtak újabb helyzetet összehozni. Goian harcolt ki egy szabadrúgást, Nicoliţă beadta és Dayro Moreno térddel próbálta bevakarni a labdát a kapuba, de Lloris megint a helyén volt és magához ölelte a labdát. A hosszabbítás első percében Arthuro passzolt rosszul egy Steauás támadáskor, a franciák ellentámadásból pedig megszerezték az ötödik találatukat: kipasszolták Fredet, aki 8 méterről kapura lőtt, Zapata még hárítani tudott, de a kipattanó labdát a brazil belőtte az üres kapuba.

A Steaua az első félidő elején meglepte a franciákat, de a Lyon hamar erőre kapott, és kiegyenlített. Lăcătuş csapata nem hagyta magát, és a félidőben egy gólos előnnyel vonultak az öltözőkbe. A második játékrészben a Steaua kifáradt és az edző is rosszul cserélt, aminek meglett az eredménye: megsemmisítő vereséget szenvedtek szurkolóik előtt. Újabb vereségével nehéz helyzetbe került a Steaua, a csoport utolsó helyén állnak, egy pontot szerezve.

Steaua: Zapata, Goian, Ogăraru, Rădoi, Ovidiu Petre (Ghionea 57.), Semedo (Toja 65.), Arthuro, Nicoliţă, Petre Marin, Lovin (Kapetanosz 81.)
Lyon: Lloris, Cris, Boumsong, Ederson, Juninho (Kallström 87.), Benzema, Grosso, Makoun, Reveillere, Keita (Fred 67.), Toulalan

Gól: Arthuro (8.), Goian (11.), Ovidiu Petre (45.), illetve Keita (23.), Benzema (33., 71.), Fred (70., 90.)

(sportoldal.ro)

 

Kapcsolódó cikk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!