Megszerezte első pontját a Steaua

<p>A Steaua két csatárral kezdte a mérkőzést, de a Fiorentina már az első percekben magához vette az irányítást. Tíz perc elteltével a hazaiak egy helyzettel örvendeztették a közönségüket: Jörgensen beadásából Gilardino elé került a labda, az olasz válogatott csatár lövését Zapata hárítani tudta.</p>

Nem sokkal később a túloldalon Semedo előtt villant meg a gólszerzési lehetőség, Dayro Moreno előre ívelt labdáját nem sokkal rúgta kapu mellé. A következő nagyobb helyzetet is a bukarestiek alakították ki, ismét a brazil csatár rúghatta volna be a vezető gólt, de az előbbihez hasonlóan fejeződőtt be a támadás. A Fiorentina miután nem tudta bevenni ellenfele hálóját közelről, távoli lövésekkel próbálkozott, de Mutu és Almiron is csak Zapata kezei között kötött ki.

A második félidőben meddő játékkal kezdtek a csapatok, mégcsak helyzetekig sem jutottak. A hazaiak törték meg az unalmassá vált meccset, Ogăraru buktatta Mutut a kaputól 20 méterre, a sértett a bal kapufát találta el. A 78. percben a Steaua egy sorozattal támadta meg ellenfele kapuját. Nicoliţă futott el jobb szélen, visszapasszolt középre, az érkező Semedo belerúgja a firenzei kapusba, Freibe, aki kiüti szögletre a labdát. A sarokrúgást követően Székely János elé került a játékszer, aki 20 méterről engedett el egy nagy bombát, Frey kapus nagy bravúrral tudta csak kitornászni.

A Steaua megérdemelten hozhatta haza az egy pontot, ellenfele egyszerűen nem tudta kihasználni számos helyzetét. A katonacsapat védelme szinte nem is hibázott, az olaszok pedig gyenge próbálkozásaikkal nem tudták feltörni a Petre Marin, Ghionea, Goian és Ogăraru által alkotott bunkert.

(sportoldal.ro)

Fiorentina: Frey - Jorgensen, Vargas, Gamberini, Dainelli - Almiron, Felipe, Montolivo - Santana, Mutu, Gilardino Játszott még: Yauri, Kuymanovic, Pazzini,

Steaua: Zapata - Marin, Goian, Ghionea, Ogararu - Semedu, Lovin, Radoi, Nicolita - Dayro Moreno, Stancu Játszott még: Székely, Tiago, Kapetanos.

Csak döntetlent ért el a Juventus a BATE vendégeként

Nem tudott nyerni a Juventus az újonc, fehérorosz BATE otthonában a Bajnokok Ligája második fordulójának keddi játéknapján. A torinói csapat 2-0-s hátrányba került a mérkőzésen, de Iaquinta két góljával egyenlíteni tudott, így döntetlennel zárult az összecsapás. A nap rangadóján a Real Madrid idegenben győzte le az UEFA-kupa-győztes Zenitet 2-1-re. A Fiorentina hazai pályán nem tudta legyőzni a Steauát, és szintén döntetlennel zárult a Bayern München - Lyon találkozó. A Villarreal 1-0-ra nyert a Celtic elleni mérkőzésen, amelyet Kassai Viktor vezetett. Könnyű győzelmet arattak az angol csapatok: a Manchester United az Aalborg otthonában nyert 3-0-ra, míg az Arsenal hazai közönség előtt verte 4-0-ra a Portót.

Bajnokok Ligája, csoportkör, második forduló, keddi játéknap:
E-csoport:
Aalborg (dán) - Manchester United (angol) 0-3 (0-1)
G.: Rooney (22.), Berbatov (55., 79.)

Villarreal (spanyol) - Celtic (skót) 1-0 (0-0)
G.: Senna (67.)

F-csoport:
Bayern München (német) - Lyon (francia) 1-1 (0-1)
G.: Zé Roberto (52.), ill. Demichelis (25., öngól)

Fiorentina (olasz) - Steaua (román) 0-0

G-csoport:
Arsenal (angol) - Porto (portugál) 4-0 (2-0)
G.: van Persie (31., 48.), Adebayor (40., 71. - a másodikat büntetőből)

Fenerbahce (török) - Dinamo Kijev (ukrán) 0-0

H-csoport:
Zenit (orosz) - Real Madrid (spanyol) 1-2 (1-2)
G.: Danny (25.) ill. Hubocan (4., öngól), van Nistelrooy (31.)

BATE (fehérorosz) - Juventus (olasz) 2-2 (2-2)
G.: Krivec (17.), Sztaszevics (23.) ill. Iaquinta (29. 45+3.)

A szerdai játéknap párosítása (A mérkőzések 20:45-kor kezdődnek):
A-csoport:
Kolozsvár (román) - Chelsea (angol)
Bordeaux (francia) - AS Roma (olasz)

B-csoport:
Anorthoszisz Famaguszta (ciprusi) - Panathinaikosz (görög)
Internazionale (olasz) - Werder Bremen (német)

C-csoport:
Sporting Lisszabon (portugál) - Basel (svájci)
Sahtar Donyeck (ukrán) - Barcelona (spanyol)

D-csoport:
Liverpool (angol) - PSV Eindhoven (holland)
Atlético Madrid (spanyol) - Olympique Marseille (francia)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!