Meglepetések a válogatottban

<p>Victor Piţurcă kisérletezik? Olyan játékosok kaptak lehetőséget hogy bizonyítsanak a nemzeti együttesbe a Franciaország elleni mérkőzésen, akik eddig legfeljebb a stadionok lelátóiról látták a román labdarúgó–válogatott mérkőzéseit.</p>

Hét meglepetéssel állt elő Victor Piţurcă szövetségi kapitány, amikor meghírdette a válogatott keretet, akikre majd számíthat a Franciaország ellen világbajnokság selejtezőinek szombati mérkőzésén.

A temesváriak hálóőre, Costel Pantelimon lesz a válogatott cserekapusa a konstancai találkozón. Ugyanakkor meghívót kapot három craiovai játékos: Marius Valerică Găman, Dorel Stoica és Florin Costea. Az Unirea Urzicenitől George Galamaz, az FC Argeştől Iulian Tameş, a Sporting Club Vasluitól pedig Marian Aliuţă is meglepetésnek számítható. A bajnokcsapattól, és a Bajnokok Ligájában is remekelő Kolozsvári CFR–től azonban csak Gabriel Mureşan kapott meghívott. Kimaradt Contra és Daniel Niculae, akik klubcsapatukban (Getafe illetve Auxerre) rég nem játszottak.

„Sok a sérült játékos, akiket meghívtam volna a franciák elleni mérkőzésre. Remélem így sem lesz gond, nem engedhetünk meg magunknak még egy hibát. Franciaországnak az egyik legerősebb csapata van a világon. Ezért is lesz nagyon fontos a szombati mérkőzés” – nyilatkozta Piţurcă.

A keret

Kapusok: Bogdan Lobonţ (Dinamo), Costel Pantilimon (Temesvári FC).

Hátvédek: Cristian Săpunaru (FC Porto), George Ogăraru (Steaua), Gabriel Tama§ (Dinamo), George Galamaz (Unirea Urziceni), Dorin Goian (Steaua), Marius Valerică Găman (U Craiova), Răzvan Raţ (Sahtar Donyeck), Mihai Neşu (Utrecht).

Középpályások: Florentin Petre (Terek Groznij), Dorel Stoica (U Craiova), Gabriel Mureşan (Kolozsvári CFR), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moszkva), Iulian Tameş (FC Argeş), Cristian Chivu (Internazionale), Marian Aliuţă (SC Vaslui).

Csatárok: Gheorghe Bucur (Temesvári FC), Adrian Mutu (Fiorentina), Florin Costea (U Craiova), Bogdan Stancu (Steaua), Ciprian Marica (VfB Stuttgart).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!