Euromilliomosok fociznak Kolozsváron

<p>Az első fordulóban elért bravúrja (2–1 Rómában) után a Chelsea érthető óvatossággal tekint a Kolozsvári CFR elleni szerda esti összecsapása elé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.</p>

„Maximálisan tiszteljük riválisunkat. Az a csapat, amely 2–1-re győzni tud Rómában, nagyon veszélyes lehet bárkire ebben a sorozatban” – mondta Luiz Felipe Scolari, a londoniak brazil vezetőedzője. Az angol gárda hozzáállását jól tükrözi, hogy már hétfőn elutazott Kolozsvárra, hogy szokja a helyi körülményeket, és teljesen felkészülten lépjen pályára. Gond azonban a vendégek háza táján, hogy sérülés miatt nélkülöznie kell egyik legjobbját, a válogatott Joe Cole-t. A Kolozsvári CFR az előző sikeren felbuzdulva magabiztosan várja az összecsapást, de a játékosok tisztában vannak azzal, hogy valószínűleg ezúttal még nehezebb 90 perc vár rájuk.

Nehezebb 90 perc

„A riválisnál játszó honfitársam gratulált római győzelmünkhöz, de megjegyezte, hogy ellenük kétszer ilyen jól kell futballoznunk, ha pontot akarunk szerezni. Erre én csak annyit válaszoltam, hogy a Chelsea négyszer olyan jó csapat, mint az AS Roma” – mondta Salomon Kalouval folytatott beszélgetéséről a CFR elefántcsontparti csatára, Yssouf Koné. A Chelsea a hétvégén 2–0-ra győzött a Stoke City ellen, míg a CFR 1–1-es döntetlent játszott a Bukaresti Steauával, így kilenc forduló után ötödik a tabellán, hét pont hátránnyal a listavezető Dinamóval szemben. A csoport másik találkozóján az AS Roma a francia Girondins Bordeaux vendégeként próbálhatja meg kiküszöbölni a renoméján esett csorbát.

Várható kezdőcsapatok

Kolozsvári CFR: Stăncioiu – Tony, Cadu, Sousa, Pereira – Mureşan, Dani – Dubarbier, Culio, Trică – Koné.

Chelesea: Cech – A. Cole, Essien, Lampard, Carvalho – Ballack, , Malouda, Terry, Deco – Anelka, Bosingwa.

 

Kapcsolódó cikk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!