A brassóiak voltak a legjobbak a Fáraó–ralin

<p>Kiválóan szerepelt a brassói székhelyű Vectra Racing Team az Egyiptomban rendezett Fáraó–ralin, amlely egyben a tereprali–világbajnokság harmadik szakasza volt.</p>

A brassói motoroscsapat hét pilótája közül hatan végeztek a legjobb tizenöt versenyzője között és nem kizárt, hogy a 2009–es dél–amerikai Dakar–ralin is hasonló felállásban indulnak majd csapat. A Vectra Team két versenyzője – akik az év elején rendezett Közép–Európa–ralin a KTM gyári csapatának tagjaként versenyeztek –, David Casteu és Frans Ferhoeven nyerte a Fáraó–ralit, a szatmárnémeti Gyenes „Mani” Emanuel pedig a legjobb román versenyzőként a hatdik helyen zárt az összetett táblázatban, de második lett a Rally Extrem osztályban, a 450 kcm feletti motorok kategóriájában. Min ismeretes, Mani megnyerte az egyiptomi sivatagi verseny harmadik szakaszát. A csapat vezetője, Marcel Butuza a 8., a francia Ludovic Boinnard a 9., Alex Gârbacea pedig a 11. lett az összetett táblázatban. Dan Tatoiut a verseny első napja után kórházba kellett szállítani a test kiszáradási problémái miatt, de magához tért a motoros, és versenyen kívül teljesítette az utolsó etapokat. A Vectra Racing Team tagjai hétfő este tértek vissza Romániába, késő délután landolnak az Otopeni Repülőtéren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!