A TVR–n a Bajnokok Ligája

<p>A következő három idényben a román közszolgálati televízió, a TVR közvetíti majd a labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzéseit. A társaság ugyanis elnyerte a 2009–2010–es, a 2010–11–es és 2011–12–es idények közvetítési jogát.</p>

A TVR emellett a labdarúgó világ– és Európa–bajnokságok illetve az olimpiai játékosk közvetítési jogát is birtokolja 2014–ig. A TVR vezetősége ugyanakkor fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a következőkben a kézilabda, tornász, úszó, rugby és vízilabda nemzetközi tornák közvetítését is folytatják.

Nem mellékes viszont, hogy a TVR tavaly a Kanal D társaság javára fontos labdarúgó I. ligás mérkőzések közvetítési jogát vesztette el, mivel nem fizetett idejében.

 

Ugyanakkor a TVR elvesztette a román labdarúgó–válogatottak mérkőzéseinek közvetítési jogát (barátságos és selejtezőtornák).

A BL főcsomagjáért 35 millió eurót fog fizetni a TVR, a kisebbik, a B csomagot a digitális rendszerben működő Boom társaság nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!