ERDON Országos hírek

2019.08.24. 16:36

PSD-kongresszus: Viorica Dăncilă lesz az alakulat államfőjelöltje

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Viorica Dăncilă miniszterelnök lesz az alakulat jelöltje a novemberi államfőválasztáson - döntött szombaton a párt kongresszusa.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Viorica Dăncilă miniszterelnök lesz az alakulat jelöltje a novemberi államfőválasztáson - döntött szombaton a párt kongresszusa.A kongresszuson jelen levő küldöttek egyöntetűen megszavazták Dăncilă jelölését.

A szavazás kézfelemeléssel történt.

Nem áll szándékában visszalépni Tăriceanu javára

Szó sem lehet róla, hogy visszalépjen az államelnöki jelöltségtől a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke, Călin Popescu-Tăriceanu javára, jelentette ki Viorica Dăncilă kormányfő szombaton.

Nem, határozottan nem. Mondtam már, hogy tisztességes ember vagyok, és továbbra is tisztességes maradok a Szociáldemokrata Párttal, kollégáimmal szemben, akik bizalmat szavaztak nekem, és nem szabad csalódást okoznom nekik. Nem szabad csalódást okoznom a bennem bízó román állampolgároknak sem, azoknak, akik aláírják a jelölésemet támogató listát; ez tehát nem fog megtörténni - szögezte le újságírói kérdésre válaszolva Viorica Dăncilă a párt rendkívüli kongresszusát követően, amelyen a jelen levő küldöttek egyöntetűen megszavazták, hogy ő legyen a PSD államelnökjelöltje a novemberi választásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!