ERDON Országos hírek

2019.06.20. 08:47

Iohannis államfő részt vesz csütörtökön és pénteken az Európai Tanács brüsszeli ülésén

Klaus Iohannis államfő részt vesz csütörtökön és pénteken az Európai Tanács ülésén Brüsszelben.

Klaus Iohannis államfő részt vesz csütörtökön és pénteken az Európai Tanács ülésén Brüsszelben.

Csütörtökön a román elnök jelen lesz az Európai Néppárt csúcstalálkozóján, majd az Európai Tanács ülésén, amelynek napirendjén többek között az uniós intézmények új vezetőinek kinevezési folyamata, a 2019-2024-es időszakra szóló stratégiai menetrend elfogadása, az EU többéves pénzügyi kerete, valamint az éghajlatváltozás elleni küzdelem is szerepel. Emellett megvitatja az Európai Tanács az Európai Bizottság (EB) által kidolgozott országspecifikus ajánlásokat, amelyeket júliusban terveznek elfogadni, továbbá a Brexit-folyamat legújabb fejleményeiről is szó lesz.

Az Európai Tanács pénteki ülését követően Iohannis elnök sajtótájékoztatót tart a Tanács elnökével, Donald Tuskkal, valamint Jean-Claude Juncker EB-elnökkel közösen.

Ugyancsak pénteken Klaus Iohannis részt vesz az euróövezeti csúcstalálkozón, amelyen az euróövezeten kívüli tagállamok is képviseltetik magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!