ERDON Országos hírek

2019.05.24. 09:10

Iohannis: csak a mi fejünkben létezik az, hogy másodrangú ország vagyunk

Csak a mi fejünkben létezik az , hogy másodrangú ország vagyunk, az európaiak nem gondolják így, fejtette ki Klaus Iohannis államelnök csütörtökön, Kolozsváron.

Csak a mi fejünkben létezik az , hogy másodrangú ország vagyunk, az európaiak nem gondolják így, fejtette ki Klaus Iohannis államelnök csütörtökön, Kolozsváron. A valóságban az, hogy mi másodrangú ország vagyunk, csak a mi fejünkben létezik. Az európaiak nem így gondolják. De egyesek közülünk szeretik önmagukat áldozatnak feltüntetni, és egyszerűbb azt mondani, hogy mi nagyon jók vagyunk, de ők ezt nem értik meg - mondta az államfő.

Hangsúlyozta, a romániaikat egyenrangúnak tekintik az Európai Unióban.

A románok számítanak az EU-ban. Románia számít. A mostani problémánk, ez a szinkópa a PSD-nek köszönhető. És nem ódzkodom kimondani ezt - fejtegette Iohannis.

El kell magyarázni az állampolgároknak, hogy nem Románia, nem a romániaik ellen irányulnak a Brüsszelből érkező figyelmeztetések, hanem a PSD ellen, amely amióta kormányra került, lábbal tiporja az igazságszolgáltatást .

Lábbal tiporják a jogállamot, hogy megoldhassák saját problémáikat az igazságszolgáltatással. Ezt pedig nem lehet - szögezte még le az államelnök.

Klaus Iohannis államelnök csütörtökön Kolozsvárra látogatott, ahol az észak-nyugati fejlesztési régió önkormányzatainak képviselőivel találkozott, majd Emil Boc polgármesterrel tartott megbeszélést, és végül részt vett az EU.RO - Egy nyitott párbeszéd Európáról című könyve bemutatóján, amelyet a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!