ERDON Országos hírek

2019.02.26. 08:17

Karszalag viselésével tiltakoznak

Karszalag viselésével tiltakoznak a főügyészség ügyészei az igazságügyi törvényeket módosító sürgősségi kormányrendelet ellen.

Karszalag viselésével tiltakoznak a főügyészség ügyészei az igazságügyi törvényeket módosító sürgősségi kormányrendelet ellen.

A főügyészség ügyészeinek közgyűlése szavazattöbbséggel döntötte el hétfőn, hogy karszalagot fognak viselni munka közben, tiltakozásul az ellen, ahogyan a kormány az igazságügyi törvényeket módosította - derül ki a főügyészség Facebook-oldalán közzétett bejegyzésből.

A közgyűlés ugyanakkor hozzájárulását adta a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi részlege által csütörtökön elfogadott határozat tartalmához, nyomatékosítva, hogy a 2019/7-es sürgősségi kormányrendelet az alaptörvénybe ütköző előírásokat tartalmaz, amelyek ellehetetlenítik a legfőbb ügyészség működést, alkotmányos hatáskörének ellátását.

A legfőbb ügyészség azt követően hozta meg ezt a döntést, hogy az ország több ügyészsége is bejelentette, felfüggeszti tevékenységét a kormányrendelet elleni tiltakozásképpen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!