ERDON Országos hírek

2018.12.18. 10:59

Hivatalos munkaszüneti napok 2019-ben

Hamarosan beköszönt a 2019-es év, így sokan kíváncsiak arra, hogyan alakul majd az esztendő a minivakációk kapcsán.

Hamarosan beköszönt a 2019-es év, így sokan kíváncsiak arra, hogyan alakul majd az esztendő a minivakációk kapcsán.Számos hivatalos munkaszüneti nap lesz, de ezek közül néhány hétvégére esik majd. Január elseje és másodika, tehát kedd és szerda szabadnapok lesznek, illetve januárban még 24-e, csütörtök is szabad lesz Moldva és Havasalföld 1859-es egyesülésének évfordulója alkalmából.

További szabadnapok

A következő szünnap majd csak április végén, 26-án lesz az ortodox nagypéntek miatt, illetve a 29-ei ortodox húsvét hétfőn sem kell majd dolgozni. Május elseje, a munka ünnepe szerdára esik, a június 1-jei gyereknap azonban szombatra. Az ortodox pünkösd hétfője is munkaszüneti nap lesz június 16-án, illetve Nagyboldogasszony ünnepe is, augusztus 15-én, csütörtökön. Az őszi időszakban nem lesznek munkaszüneti napok, és a legközelebbi, november 30-ai Szent András nap is szombatra esik, december elseje, Románia nemzeti ünnepe pedig vasárnapra. A karácsonyi időszakban a szerdára, illetve csütörtökre eső 25-e és 26-a lesznek szabadok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!