ERDON Országos hírek

2018.12.01. 12:38

A bukaresti Grigore Alexandrescu gyermekkórházban 17-re emelkedett a Panait Sîrbu szülészeti kilinikáról érkező beutaltak száma

Tizenhétre emelkedett a bukaresti Grigore Alexandrescu sürgősségi gyermekkórházba beutalt gyerekeknek a száma, akik a Prof. Dr. Panait Sîrbu Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáról érkeztek - közölte péntek este az egészségügyi minisztérium.

Tizenhétre emelkedett a bukaresti Grigore Alexandrescu sürgősségi gyermekkórházba beutalt gyerekeknek a száma, akik a Prof. Dr. Panait Sîrbu Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáról érkeztek - közölte péntek este az egészségügyi minisztérium. A szaktárca tájékoztatása szerint a Prof. Dr. Panait Sîrbu Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán végzett mintavétel során első eredményei alapján Staphylococcus aureus baktériumot mutattak ki egyik kisbaba pelenkáján, egy gyermekágyas kórteremben pedig mezofil baktériumokat találtak.

A mintákat a Cantacuzino kutatóintézetben vetik alá további laboratóriumi vizsgálatoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!