ERDON Országos hírek

2018.11.20. 13:07

Klaus Iohannis aláírta a kormányátalakításra vonatkozó rendeletet

Klaus Iohannis aláírta kedden a kormányátalakításra vonatkozó rendeletet.

Klaus Iohannis aláírta kedden a kormányátalakításra vonatkozó rendeletet.

Ez a kormányátalakítás egy igen gyenge megoldás. Változatlanul azon a véleményen vagyok, hogy ezt a kabinetet, amely annyi problémát okozott az országnak, ki kell cserélni. Addig is, itt van ez az átalakítás. Egyetértek, hogy módosításokat eszközöljenek, de figyelembe kell hogy vegyek néhány dolgot. Először is, egy nehéz feladata előtt állunk: Románia veszi át a jövő félévben az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Ezzel csak akkor tud megbirkózni, hogyha a minisztériumok hibátlanul működnek. Másodszor, nagyon kevés idő áll rendelkezésre, (...) már most számos tájékozódó látogatásra kerül sor, amellyeken az uniós intézmények képviselői arról akarnak meggyőződni, hogy fel vagyunk készülve az elnökség átvételére - nyilatkozta az államfő a Cotroceni palotában.

Iohannis hozzátette, hogy tudomásul vette a Szociáldemokrata Párt (PSD) által javasolt kormányátalakítást és bejelentette: a miniszterjelöltek, Ilan Laufer és Lia Olguţa Vasilescu kivételével, kedden 15 óra 30 perckor teszik le a hivatali esküt a Cotroceni palotában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!