ERDON Országos hírek

2018.10.06. 10:30

Daniel pátriárka: a népszavazáson való részvétel megtiszteltetés, jog és áldás

Részt venni a népszavazáson megtiszteltetés, jog és áldás - hangsúlyozta Daniel ortodox pátriárka, miután leadta voksát a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló referendumon.

Részt venni a népszavazáson megtiszteltetés, jog és áldás - hangsúlyozta Daniel ortodox pátriárka, miután leadta voksát a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló referendumon."Figyelembe véve e népszavazás célját, a részvétel megtiszteltetés, jog és áldás" - fogalmazott a román ortodox egyház vezetője.

Szombaton és vasárnap csaknem 19 millió választópolgárt várnak az urnákhoz a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló referendumon. Amennyiben a népszavazás sikeres lesz, úgy módosítanák az alkotmányt, hogy "a család egy férfi és egy nő szabad akaratnyilvánításából létrehozott házasságon alapul". A jelenleg hatályban levő alaptörvényben a "házastársak" fogalom szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!