ERDON Országos hírek

2018.09.15. 09:35

Kihallgatták a legfőbb ügyészségen Liviu Dragneát

Beidézték pénteken a legfőbb ügyészségre Liviu Dragneát. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét tanúként hallgatták ki az augusztus 10-i, bukaresti tüntetés ügyében.

Beidézték pénteken a legfőbb ügyészségre Liviu Dragneát. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét tanúként hallgatták ki az augusztus 10-i, bukaresti tüntetés ügyében.

A katonai ügyészek visszaélésszerű magatartás, hivatali visszaélés és szolgálati hanyagság gyanújával indítottak in rem eljárást a Victoriei téri tüntetésen történt incidensekkel kapcsolatban. Az ügyben hozzávetőlegesen 770 olyan személy tett feljelentést, akik állításuk szerint megsérültek a csendőrség közbelépése nyomán.

Dragneát azzal a nyilatkozatával kapcsolatban hallgatták ki az ügyészek, miszerint államcsínykísérlet történt az augusztus 10-i, bukaresti tüntetésen - mondta Liviu Dragnea péntek este, a legfőbb ügyészség székhelyéről való távozásakor.

"Tanúként idéztek be az államcsínykísérletre vonatkozó kijelentéseimmel kapcsolatban" - mondta Dragnea az újságíróknak, hozzátéve, hogy ismertette az ügyészekkel az állításait alátámasztó "elemeket". Azt mondta, mindent elmondott az ügyészeknek a témával kapcsolatban, de nem hozhatja nyilvánosságra vallomását. Megkérdezték tőle az újságírók, tart-e attól, hogy megvádolják az ügyben. "Szó sem lehet erről" - válaszolt.

Közben néhány tüntető gyűlt össze a legfőbb ügyészség székhelye előtt, Dragnea-ellenes jelszavakat skandálva. "Miből gazdagodott úgy meg?" - kérdezte a PSD-elnököt az egyik tüntető. "Hol az én gazdagságom? Még nincs elegük ebből a sok hazugságból?" - válaszolt neki Dragnea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!