ERDON Országos hírek

2018.08.16. 14:00

L. Cazan: Elnézést kérünk azoktól, akiknek ártatlanul szenvedést okoztunk

Elnézést kérünk azoktól, akiknek ártatlanul szenvedést okoztunk az augusztus 10-ei tüntetésen - mondta csütörtökön a közszolgálati televízió műsorában Laurenţiu Cazan őrnagy, a Victoriei téri csendőrakció parancsnoka.

Elnézést kérünk azoktól, akiknek ártatlanul szenvedést okoztunk az augusztus 10-ei tüntetésen - mondta csütörtökön a közszolgálati televízió műsorában Laurenţiu Cazan őrnagy, a Victoriei téri csendőrakció parancsnoka.

Nincs, amit felrónia magának - mondta csütörtökön a közszolgálati televízió műsorában Laurenţiu Cazan őrnagy, a múlt pénteki, Victoriei téri csendőrakció parancsnoka, aki hozzátette: a csendőrség a megfelelő időpontban lépett közbe. Cazan elmondta: 12 éve szolgál a csendőrségnél, az elmúlt egy esztendőben ő irányította bukaresti egység minden, fokozott kockázatú bevetését.

Azt mondta: az augusztus 10-ei közbelépést az indokolta, hogy egyre erőszakosabbak voltak a tüntetők a csendőrökkel szemben.

Taktikai és szervezési szempontból nincs, amit felrónom magamnak, azt gondolom, hogy a csendőrség közbelépésére a megfelelő pillanatban került sor. (...) Azért volt szükség erre, mert a növekvő erőszak azzal fenyegetett, hogy felbontja a csendőrség védőállását. A közbelépést akkor indítottuk, amikor újabb támadás kezdődött a csendőrség és a rendőrség egységei ellen - mondta Cazan.

Kérdésre válaszolva Cazan azt mondta, biztos abban , hogy a vizsgálatok fényt derítenek arra, kik voltak a csendőrségre támadó, szervezettnek tűnő egyének. A csendőrség közbeavatkozását megfelelőnek nevezte a parancsnok.

Senki sem tökéletes. (...) Ha voltak túlkapások, ha a vannak olyan személyek, akiknek ártatlanul szenvedést okoztunk, azoktól elnézést kérünk. Egy dolgot azonban mindenki figyelmébe szeretnék ajánlani: ha nem is hallják a törvényes felszólításokat, ha nem is értik a fényjelzéseket, ha látják, hogy az indulatok elszabadultak és a csendőrség elindult, jobb elhagyni a környéket - mondta Cazan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!