ERDON Országos hírek

2018.08.14. 19:42

E. Andronescu: A PSD elnöke lépjen egyet hátra - álljunk ki egy szuperprofi kormánnyal

Ecaterina Andronescu felszólította a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét, hogy Románia és a PSD érdekében tegyen egy lépést hátra. A PSD szenátor szerint a pártnak a legrövidebb időn belül ki kell állítania egy szuperprofi miniszterelnököt és kabinetet .

Ecaterina Andronescu felszólította a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét, hogy Románia és a PSD érdekében tegyen egy lépést hátra. A PSD szenátor szerint a pártnak a legrövidebb időn belül ki kell állítania egy szuperprofi miniszterelnököt és kabinetet .

Itt az ideje, hogy magunkhoz térjünk, és komolyan vegyük azt a feladatot, amit ránk bíztak a választók: hogy kormányozzuk ezt az országot. Ehhez azonban két dolgot kell megtenni: először, állítsunk ki egy szuperprofi kormányt és miniszterelnököt, másodszor, Románia és a PSD érdekében a párt elnöke tegyen egy lépést hátra, tegyen tanúbizonyságot felelősségről és mondjon le az elnöki tisztségről. Az okokat nem fogom most felsorolni, vannak bőven, mindnyájan ismerjük. Ha ezekre a dolgokra sürgősen nem kerül sor, el fogjuk veszíteni a kormányzást, politikai pártként katasztrofális helyzetbe jutunk, (...) és arra ébredünk, hogy ismét amatőrök vezetik az országot - írta keddi Facebook-bejegyzésébe Ecaterina Andronescu.

A PSD szenátort az késztette a kezdeményezésre, ami az országban és a PSD-ben történik .

Mint tanár, a PSD lojális tagja és mint állampolgár (...) felhívással fordulok a párt felelős vezetőihez (...) és a párt elnökéhez, hogy ne borítsuk lángba az országot és a pártot. Nincs rendben az, ami ma a PSD-ben történik, túl messzire jutottak a dolgok, és mi, a PSD tagjai, tetszik vagy nem tetszik, (...) egyszer csak el kell számolnunk mindennel, ami ezekben a kritikus helyzetekben történik - tette hozzá Andronescu.

Hangsúlyozta: a PSD-t azért választották meg az emberek, hogy kormányozzon. Minket nem azért választottak meg, hogy siránkozzunk és másra hárítsuk a felelősséget, hanem azért, hogy vezessük az országot, ezért a haza és a teljes PSD tagság iránti kötelességünk, hogy felelős pártként viselkedjünk, és ne okozzunk csalódást - mondja Andronescu.

A szenátor arra inti párttársait, hogy objektíven tekintsenek a dolgokra és lássák be, hogy a jelenlegi kormány nem képviseli a párt szakértőinek színvonalát .

Amióta létezik ez a párt, ez adta a legprofesszionálisabb kormányokat. (...) Össze lehet ezt a kabinetet hasonlítani a Văcăroiu-, Năstase-, vagy Ponta-kormányokkal? Nem, semmi esetre sem. Ez a kormány sem engem, sem önöket nem képviseli, ez a kormány egyetlen embert képvisel, és ez nincs rendben - véli Andronescu.

A volt tanügyminiszter szerint a párt az utóbbi időben "ingyen teremti meg a lehetőséget" az ellenzéknek, hogy támadásokat intézzen ellenük. Kedves jóakaratú és jóhiszemű, felelős és hazájukat szerető kollégák! (...) Kötelességünk, hogy gyerekeinknek, és gyerekeink gyerekeinek egy erős, demokratikus, szép, fejlett és biztonságos országot hagyjunk. Isten áldja Romániát - zárta bejegyzését Ecaterina Andronescu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!