ERDON Országos hírek

2018.07.25. 18:02

Zuckerman a nagykövetjelölt

A Romániából elszármazott Adrian Zuckerman ügyvédet javasolta az Egyesült Államok elnöke Amerika bukaresti nagykövetségének élére.

A Romániából elszármazott Adrian Zuckerman ügyvédet javasolta az Egyesült Államok elnöke Amerika bukaresti nagykövetségének élére.Adrian Zuckerman Jászvásáron született és tízéves kora óta él Amerikában. A Fehér Ház közleménye szerint jelenleg Zuckerman a Seyfarth Shaw LLP nemzetközi ügyvédi iroda partner-ügyvédje, miután harminc éven keresztül multinacionális ingatlancégek jogi képviseletét biztosította. Folyékonyan beszéli a román nyelvet is. 1979-ben végezte el a Massachusetts-i Műszaki Egyetemet, 1983-ban pedig a new york-i jogi egyetemet, s 1984-től a new york-i ügyvédi kamara tagja; a Real Estate Board bírájaként is dolgozott. Egyúttal egy nonprofit szervezet, a Kids Corp. tagja, amely a hátrányos helyzetű gyermekek segítését vállalta fel.

Az ABC News szerint Amerika nagyköveteinek kinevezése körülbelül három hónapot vesz igénybe, az elnöki javaslatot követően az Egyesült Államok szenátusának jóváhagyása is szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!