ERDON Országos hírek

2018.06.10. 18:59

T. Băsescu: Amennyiben én hoztam létre a párhuzamos államot, akkor Dragnea állandóan ezek főnökeinek közelében volt

Amennyiben én hoztam létre a párhuzamos államot, ahogyan azt Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke állítja, akkor Dragnea volt az, aki állandóan ezek főnökeinek közelében volt - jelentette ki Traian Băsescu.

Amennyiben én hoztam létre a párhuzamos államot, ahogyan azt Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke állítja, akkor Dragnea volt az, aki állandóan ezek főnökeinek közelében volt - jelentette ki Traian Băsescu.A volt államfő azt mondja: mandátumainak tíz éve alatt mindig is az állam intézményeinek megerősítésén fáradozott.

,,Nehéz egy alábbvaló karakterű embert találni, mint Dragnea. A szombati nagygyűlésen, mintegy százezer, névsor szerint a fővárosba rendelt naiv ember előtt proletár dühvel ecsetelte a párhuzamos állam tetteit. És mit kellett halljunk? Hazugságokkal teletűzdelt, épületes beszédében Dragnea azt állítja, hogy Băsescu hozta létre a párhuzamos államot. Tíz éves mandátumom alatt folyamatosan az állam intézményeinek megerősítésén munkálkodtam. Egyetértek azzal, hogy néha ezek az intézmények súlyos visszaéléseket követték, igaz az is, hogy ezekért az ügyészeknek és bíráknak felelniük kell. Igaz az is, hogy módosítani kell a törvényeket ahhoz, hogy ezekre a visszaélésekre többé ne kerülhessen sor. De amennyiben én hoztam létre a párhuzamos államot, amelyet most Dragnea szét akar verni, vagy maga alá akar gyűrni, akkor az is biztos, hogy Dragnea volt az, aki szorgalmasan nyalt a vezetőknek az összes olyan intézményben, amelyeket ma vádol" - írta Facebook-bejegyzésében Băsescu.

A Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke szerint, a párhuzamos állam kifejezésnek semmilyen valós fedezete nincs.

Ügyészekről, bírákról, erőszakszervezetek vezetőiről, titkos protokollumokról, szelektív bűnügyi esetekről lehet szó, de itt egyes emberekről beszélünk, akiknek felelniük kell a törvény előtt az elkövetett visszaélések miatt, és nem az intézményekről, amelyeket nem szétverni, hanem továbbra is erősíteni kell - szögezte le Băsescu.

Liviu Dragnea, a PSD elnöke azt mondta szombaton a Victoriei téren, a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége által a visszaélések ellen szervezett nagygyűlésen, hogy Traian Băsescu építette ki a párhuzamos államot , amely fölött most Klaus Iohannis pásztorkodik .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!