ERDON Országos hírek

2018.05.01. 10:23

Három hektáron ég a Domogléd-Cserna Nemzeti Park

Negyedik napja próbálják eloltani a Domogléd-Cserna nemzeti parkban kiütött tüzet, ám az most átterjedt egy mintegy háromhektáros, megközelíthetetlen területre.

Negyedik napja próbálják eloltani a Domogléd-Cserna nemzeti parkban kiütött tüzet, ám az most átterjedt egy mintegy háromhektáros, megközelíthetetlen területre. A helikopterek ma reggel már végeztek egy felderítő repülést és kétszer már vízzel is fordultak. A tűz átterjed egy gyalogosan megközelíthetetlen oldalra, az erdő mintegy három hektáron ég - nyilatkozta a Krassó-Szörény Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője, Magdalena Tocmelea.

Az oltásban mintegy 140 Krassó-Szörény, Temes, Gorj és Mehedinţi megyei tűzoltó vesz részt, akiknek munkáját a herkulesfürdői erdőkerület alkalmazottjai segítik.

A Domogléd-Cserna Nemzeti Parkban pénteken ütött ki tűz, amelyet egy arra járó turista észlelt és jelentett. Egy feketefenyő-ültetvényen csaptak fel a lángok, és fennállt a veszélye annak, hogy átterjednek a közeli bükkerdőre is.

Az oltási munkálatokat nehezíti, hogy a tűz a nemzeti park egyik nehezen megközelíthető, 40 fokos dőlésszögű sziklás oldalán ütött ki, 1100 méteres magasságban, Herkulesfürdőtől 25 km távolságra, amelyből 15 km földút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!