ERDON Országos hírek

2018.05.08. 11:29

Egy tanuló hat késsel bezárkózott a gyergyóhollói iskola vécéjébe és az intézmény felgyújtásával fenyegetőzött

Egy tanuló hat késsel bezárkózott a gyergyóhollói (Corbu) iskola vécéjébe és az intézmény felgyújtásával fenyegetőzött. A tanárok és a hatóságok képviselői megnyugtatták a gyereket.

Egy tanuló hat késsel bezárkózott a gyergyóhollói (Corbu) iskola vécéjébe és az intézmény felgyújtásával fenyegetőzött. A tanárok és a hatóságok képviselői megnyugtatták a gyereket.

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a kilencedik osztályos gyerek az egyik vidéki településről érkezett iskolabusszal, és ezt követően zárkózott be a vécébe.

Ma reggel, amikor a gyergyóhollói iskolabusz megérkezett a líceumba, egy szomszéd településről érkező kilencedikes gyerek bezárkózott a vécébe, és azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja az intézményt. A gyereknél hat különböző méretű konyhakés volt. Elsősorban meggyőztük a fiút, hogy hagyjon fel azokkal a tervekkel, amelyekkel önmagában vagy környezetében kárt tehet. A tanárok segítették munkánkat, és sikerült meggyőzni a tanulót, hogy lemondjon szándékáról - nyilatkozta Filip az AGERPRES hírügynökségnek.

Utólag a gyerek azzal indokolta tettét, hogy miután elvégezte az általános iskolát, nem sikerült beilleszkednie a líceumba. Filip hozzátette, a gyereknek családi problémái is voltak, hisz szülei éppen válófélben vannak. Felvettük a kapcsolatot a szülőkkel, de a gyerek nagymamájával is, akivel nagyon közeli viszonyt ápol, gyakorlatilag ő nevelte a gyereket - mondta rendőrség szóvivője.

A gyereket kivizsgálásra kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!