ERDON Országos hírek

2018.04.11. 14:02

Mindhárom iaşi-i turista holttestét megtalálták a Fogarasi-havasokban

Helikopter segítségével megtalálták szerdán a hegyimentők annak a három iaşi-i turistának a holttestét, akik múlt hét elején tűntek el a Fogarasi-havasokban.

Helikopter segítségével megtalálták szerdán a hegyimentők annak a három iaşi-i turistának a holttestét, akik múlt hét elején tűntek el a Fogarasi-havasokban.

A Brassó megyei tanács tájékoztatása szerint szerdán a harmadik holttestet is megpillantották a Fogarasi-havasokat pásztázó helikopterből, miután kedden két holttestet már észrevettek, de nem volt lehetőség lehozni őket. Adrian Gabor megyei tanácselnök-helyettes, a brassói Salvamont hegyimentő-szolgálat koordinátora arról tájékoztatott, hogy a hegyimentők feladata veszélyes és bonyolult, mert a holttestek meredek, nehezen megközelíthető lejtőn vannak.

A tervek szerint a három szerencsétlenül járt turista élettelen testét Felsőszombatfalvára szállítják, hogy a szakemberek elvégezzék a törvényszéki orvostani vizsgálatot.

A három személy - egy 62, egy 64, és egy 18 éves férfi - eltűnését múlt héten jelezte a Fogaras melletti Breaza kolostor egyik papja, aki észrevette, hogy napok óta érintetlenül áll a személygépkocsi, amellyel hárman érkeztek a kolostor környékére. Ezt követően a hegyimentők és hegyi csendőrök hozzáfogtak a turisták felkutatásához, de az időjárási viszonyok megnehezítették a keresést. Végül kedden helikoptert indítottak a térségbe, ebből vették észre a holttesteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!