ERDON Országos hírek

2018.03.01. 13:29

Üzembe helyezték a fiipregatit.ro portált

Beüzemelték a katasztrófahelyzetekre felkészítő, fiipregatit.ro portált - közölte csütörtökön Raed Arafat államtitkár.

Beüzemelték a katasztrófahelyzetekre felkészítő, fiipregatit.ro portált - közölte csütörtökön Raed Arafat államtitkár.

Az országos katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője csütörtökön Carmen Dan belügyminiszterrel és az Európai Bizottság humanitárius segélynyújtásért és válságkezelésért felelős biztosával, Hrisztosz Sztilianidesszel folytatott megbeszélést a belügyi tárca székhelyén.

,,A fiipregatit.ro portálon (...) a lakosság minden olyan információt megtalál, amelyekre katasztrófahelyzetben szüksége lehet. (...) Természetesen továbbra is elsősorban a katasztrófavédelmi felügyelőség feladata, hogy közbelépjen, de fontos, hogy a lakosság felkészüljön az esetleges rendkívüli helyzetekre" - nyilatkozta Arafat. Az államtitkár szerint a portálon megtalálható azoknak a tárgyaknak, eszközöknek a listája, amelyek mindenki számára kéznél kellene hogy legyenek egy katasztrófa esetén. ,,Ez egyféle útmutató (...), hogy mit kellene tartalmaznia egy túlélőkészletnek vagy túlélőhátizsáknak, ami mindenki otthonában kellene hogy legyen. Tehát a lakosság eligazítását szolgálja azelőtt, hogy bármilyen katasztrófa történne"- magyarázta Arafat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!